top of page

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η πρώτη Κυριακή των Νηστειών η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με τις ευλογίες του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας στην Ορθόδοξη Κοινότητα του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, η οποία προσφάτως και κατόπιν αιτήσεως των, εντάχθηκε υπό την σκέπη της Εξαρχίας εν Ελλάδι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αζοφικής Χερσονήσου και Πατριαρχικός Έξαρχος εν Ελλάδι της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου κ.κ.Χρυσόστομος με την συμμετοχή των ιερέων, του Πρωτοσύγκελου της Πατριαρχικής Εξαρχίας π.Σωτήριου , του Ουκρανού ιερέως π.Μιχαήλ Byk και του εφημέριου του Ιερού Ναού π.Σάββα Πιζάνια.

Δεκάδες πιστοί παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή ημέρα για την Ορθοδοξία, αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σε τρείς γλώσσες, την Ελληνική, την Ουκρανική και την Αγγλική.

Κατα την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, με τις ευλογίες του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, πραγματοποιήθηκε και η Χειροτονία / Χειροθεσία του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π.Σάββα Πιζάνια, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αζοφικής Χερσονήσου και Πατριαρχικού Έξαρχου εν Ελλάδι κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Ταυτοχρόνος στο τέλος διαβάστηκε η ευχή του Πρωτοπρεσβύτερου και του Πνευματικού, και διορίστηκε υπό του Θεοφιλεστάτου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος για την περιφέρεια της Αυστραλίας και της Ωκεανίας καθώς επίσης υπεύθυνος του Ιεραποστολικού έργου της Πατριαρχικής Εξαρχίας του Πατριαρχείου Κιέβου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσια τράπεζα στους πολυάριθμους προσκυνητές , πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν αρκετές ώρες για να ζήσουν αυτή την ιστορική στιγμή, όπου Ουκρανοί, Έλληνες και Αυστραλοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και πορεύονται πλέον με μοναδικό σκοπό την καλύτερη οργάνωση και την ενδυνάμωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου στην Ήπειρο της Αυστραλίας και την ευρύτερη περιοχή της Ωκεανίας.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Follow Us
    bottom of page