top of page

Η Ορθόδοξη Κοινότητα του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας!!!

Στα περίχωρα της πόλεως του Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ιδρύθηκε με την βοήθεια Ελλήνων, Ουκρανών και Αυστραλών πολιτών η «Ορθόδοξη Κοινότητα του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω» της οποίας εφημέριος τυγχάνει ο δραστήριος Αιδ.Πρωτοπρεσβύτερος π.Σάββας Πιζάνιας.

Ο π.Σάββας είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας 2 παιδιών, έχει δε ιδιαίτερη μόρφωση καθώς είναι πτυχιούχος της Θεολογίας και της Φιλολογίας.

Κατά την εόρτιο ημέρα της Ορθοδοξίας την Α΄Κυριακή των Νηστειών στις 1 Μαρτίου 2015, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, ο Πατριαρχικός Έξαρχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επισκεπτόμενος κατόπιν κανονικής αδείας του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ την Ήπειρο της Αυστραλίας, Χειροτόνησε και Χειροθέτησε τον π.Σάββα και τον διόρισε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο καθώς επίσης και υπεύθυνο του μεγάλου Ιεραποστολικού έργου της Πατριαρχικής Εξαρχίας.

Ο Ιερός Ναός του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω αποτελεί την μοναδική παγκοσμίως προσπάθεια Ελλήνων και όχι μόνο Ομογενών, να τιμήσουν τον μεγάλο και θαυματουργό Όσιο Σάββα, το καύχημα των Καλυμνίων και τον προστάτη των Δωδεκανησίων, ιδρύοντας την «Ορθόδοξη Κοινότητα του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω» στην Αυστραλία.

Όμως η προσπάθεια αυτή των Ορθοδόξων πιστών της Αυστραλίας, αποτελεί -επιπλέον- γεγονός άξιο αναφοράς, διότι στα πρώτα τους κιόλας βήματα, αποφάσισαν να συμπορευθούν με την μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου και την Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι.

Αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν με τα εκατομμύρια ορθοδόξων Ουκρανών που ακολουθούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας το Πατριαρχείο Κιέβου και να συναγωνιστούν τον καλόν αγώνα της καθαρής Ομολογίας, της ειλικρινούς πίστεως, της πιστής αφοσίωσης στα ιδανικά, τους Νόμους και τους Κανόνες της Ορθοδόξου Πίστεως μας, να βαδίσουν την οδό που χάραξαν οι Άγιοι Πατέρες και να ασπασθούν την αμόλυντη διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
    Follow Us
    bottom of page